Този вот най-ярко илюстрира неспособността на това правителство да отговори

...
 Този вот най-ярко илюстрира неспособността на това правителство да отговори
Коментари Харесай

Зафиров: Внесохме вот на недоверие за престъпния провал на правителството, допуснало да пробият националната ни сигурност и отбрана

 „ Този избор най-ярко илюстрира неспособността на това държавно управление да отговори съответно на провокациите пред страната ни. Виждате, геополитическите рецесии се ускоряват. Вместо обаче да обезпечава непоклатимост и успокоение, ръководещите способстват с дейностите си тези рецесии да ни обиден директно “.
Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров откакто народни представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ внесоха дружно с Има Такъв Народ и „ Възраждане “ в деловодството на Народното събрание подписи за иницииране на избор на съмнение към държавното управление в бранш „ Национална сигурност и защита “.
Атанас Зафиров сподели фотография от оградата на границата и съобщи: „ Това е положението на преградното оборудване на българската граница. Всички ограничения, които бяха обещани за възстановяване положението на оборудването, за сигурността на границата - не се случиха. Липсват обещаните 1200 гранични служители на реда - министър Тагарев отговори, че ще изпрати 50 боеца да охраняват границата. Това е илюстрация на безсилието на настоящето нездравословно за България ръководство “.
По думите на зам.-председателя на Българска социалистическа партия продължава кадровата отпадналост на Българската войска - проблем, по който ръководещите също бездействат. „ Вчера зам.-министърът на защитата призна, че тази година приемът на курсанти във военния университет е, за жалост, една трета от оповестените потребности. Тези, които ще завършат, могат да попълнят едвам 22 % от потребностите на Българската войска. Нещо повече – продължава систематичното изпразване на качествата на българските въоръжени сили и това нормално се прави в услуга на непознати ползи. Не излиза наяве под какво давление и въздействие “, добави Атанас Зафиров.
Той сподели решение на държавното управление за сключване на контракт за новите бойни машини " Страйкър " отпреди няколко дни, взето преди нужното решение на Народното събрание. „ Това решение на Министерски съвет, преди да се произнесе Народното събрание, е в несъгласие на законовата рамка, призната през 2018 година, която споделя, че сумата би трябвало да бъде 1.450 милиарда лева Кабинетът обаче взима решение за 2.200 милиарда лева незаконосъобразно “, уточни Зафиров като добави: „ Освен това, са решили договорът да бъде подписан не от министъра на защитата, който очевидно желае да избяга от отговорност, а от шеф на дирекция “.
Атанас Зафиров уточни, че в претекстовете за вота са показали проблемите с изпразването на българските хранилища от въоръжение, даряването на въоръжение и техника с неразбираеми претекстове и последици.
Като сериозен проблем той акцентира обстоятелството, че българският военно-промишлен комплекс е оставен настрана от процесите на превъоръжаване и рационализация на Българската войска. „ Дали се прави съзнателно или в непознат интерес, следва да разберем, само че в последна сметка не се употребява този голям капацитет, който има нашия ВПК. В същото време ще бъдем принудени да купуваме въоръжение от външни снабдители. Още едно доказателство, че това държавно управление взима решения под някакъв различен напън. Обикновено тези решения се оправдават с Европейски Съюз, с НАТО. И тук поражда въпрос - България не е ли пълновръстен член на тези два съюза и в последна сметка с сходно васално държание, не нанасят ли спомагателна вреда на националната сигурност, като ускоряват и евроскептицизма “, съобщи социалистът.
„ Българска социалистическа партия сме безапелационни - най-големия грях на това ръководство е, че продължава да разделя българската нация, а това също е детайл на националната сигурност. Видяхме  го и в решенията за заличаване на българската енергетика, и в рецесията с украинското зърно, и в рецесията с ТЕЦ-овете – ръководство, нездравословно за България и българските жители “, заключи Атанас Зафиров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР